Förstasidan  i  Inspiration  i  Tävla  i  Tulpanvarianter  i  Skötselråd  i  Tulpanens Historia
Bröllop - Heminredning - Coctail party - Födelsedagsfest - Romantisk

Bröllop    Till toppen

Vid bröllop kan tulpaner användas i många avseenden: till bordsdekorationer, brudbuketten eller för att dekorera en håruppsättning.

För bordsdekorationer kan det vara en bra idé att använda tulpanerna en och en, och placera dem i rör som du sedan kan omsluta med annan grönska. Rören kan du sedan placera i små glas, vaser eller helt enkelt låta dem fungera som extra dekoration för övriga bordsdekorationer. Använd fantasin!

Brudbuketter som innefattar tulpaner har tidigare inte varit speciellt vanligt, men eftersom fler och fler brudpar väljer en modern brudbukett har tulpanen fått ett uppsving. Det är numera förhållandevis vanligt att se exempelvis röda papegojtulpaner i bröllopssammanhang – men eftersom tulpanerna inte tycker om värme är vinter den bästa säsongen för att använda blomman i brudbuketten.

Om du vill skapa en vacker håruppsättning kan du ta tulpanerna en och en och sedan binda samman dem med ståltråd. Då kan du själv skapa den form du vill ha på ditt hårsmycke, och exempelvis sätta fast blommorna på en klämma. Kom ihåg att lägga hårsmycket i kylen över natten – då håller tulpanerna sig fräscha till dagen därpå.


Skicka blommor till någon? Klicka här


Vacker bukett


(för musen över bilderna för att se större version)

Heminredning    Till toppen

I Skandinavien har tulpanen sedan länge varit den mest populära snittblomman. Tulpaner är efterfrågade blommor, som nästan alla älskar. Den stora variationen av färger i kombination med den klassiska formen gör tulpanen till en perfekt blomma att inreda ditt hem med.

Oavsett tillfälle eller högtid kommer du säkerligen att hitta tulpaner som passar din stil och smak.

Eftersom tulpansäsongen har sin topp under vintermånaderna är tulpanen den perfekta blomman för att färglägga ditt hem under mörka dagar.
(för musen över bilderna för att se större version)
Skicka blommor till någon? Klicka här

Cocktail party    Till toppen

Vid ett cocktail party förväntas dekorationen ofta vara sofistikerad men ändå festlig – något som inte alltid är en helt enkel kombination.

Ett bra sätt att leva upp till förväntningarna kan vara att sätta ett tema på din fest, exempelvis: rött, vitt, ett specifikt decennium eller en film.

Vid fester serveras det ofta plockmat så passa på att skapa spännande bordsdekorationer som riktar uppmärksamhet mot mat- och drinkborden. Använd dig av tulpanens oändliga färgmöjligheter för att framhäva drinkarnas färger, festens tema eller för att dela in lokalen i olika sektioner.

Om du är gäst, varför inte överraska värden genom att skicka en vacker tulpanbukett innan du kommer till festen?

Skicka blommor till någon? Klicka här


Födelsedagsfest    Till toppen

Födelsedagsfester är roliga tillställningar där man samlar vänner och familj för att fira. En blandning av livliga och färgglada tulpaner passar därför perfekt till övriga färger och skoj som tillhör festen.

Tulpaner går att få i väldigt många olika sorters färger så blanda ihop det som passar festen bäst. Fyll en vas i mitten av bordet med långa ståtliga tulpaner i många olika färger och skapa ett fyrverkeri med tulpaner.

En annan rolig dekoration är den godisfyllda vasen. För detta behöver du två glasvaser, där den ena skall vara minst 7 cm i diameter större än den mindre. Du börjar med att placera den mindre vasen mitt i den större. Därefter fyller du den större vasen med valfritt godis så mycket det får plats - se till att inget godis kan trilla över i den mindre vasen.

Häll sedan i kallt vatten i den mindre vasen och fyll med valfri tulpanbukett.

Skicka blommor till någon? Klicka här


Romantisk    Till toppen

En blandning av röda och rosa tulpaner skapar i sig en romantisk stämning och tulpaner passar in i de flesta romantiska dekorationer, fast det är kanske i sin enkelhet som tulpanen kommer bäst till sin rätt

Överraska din älskade med frukost på sängen. En enkel röd eller rosa tulpan i ett glas skapar är ett romantiskt komplement till din romantiska gest.

För en romantisk hemmakväll kan du köpa en stor bukett med röda tulpaner. Tänd lite doftljus och placera ut enstaka tulpaner runt omkring i rummet på hyllor, i fönstret, på borden med mera. Enkelheten tillsammans med de varma färgerna kan ofta vara mer effektfullt än en stor bukett placerade mitt på bordet.

Skicka blommor till någon? Klicka här

 


Skicka blombud

Share